Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 200g152kcal3.7g30.9g0.4g2g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 200g277kcal37.5g0g14g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g35g7.1kcal0.2g1.3g0.1g0.5g
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g3.8g0.1kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)125g75kcal1.3g5.6g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1164g1029kcal85.8g77g39g5.6g
Valittu annoskoko582g515kcal42.9g38.5g19.5g2.8g
Annoskoko puolitettuna291g257kcal21.5g19.3g9.8g1.4g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258