Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 300g228kcal5.6g46.3g0.6g3g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 300g415kcal56.3g0g21g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g53g11kcal0.3g2g0.2g0.7g
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g5.6g0.2kcal0g0.1g0.1g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)188g113kcal1.9g8.4g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1746g1544kcal128.8g115.8g58.8g8.2g
Valittu annoskoko873g772kcal64.4g57.9g29.4g4.1g
Annoskoko puolitettuna437g386kcal32.2g29g14.7g2.1g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251258