Porkkanakastike

Porkkanakastike

Noin 0,5 l pieniä porkkanakuutioita (tai puolet palsternakkakuutioita)
1 sipuli
1 tl sokeria
1 tl suolaa
3-5 dl vettä
25 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 dl kermaa
ripaus valkopippuria
sokeria
suolaa
tuoretta rakuunaa

Keitä porkkanakuutioita ja hienonnettua sipulia suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä noin 15 minuuttia, kunnes porkkanakuutiot ovat kypsiä.

Sulata pannulla tai paksupohjaisessa kattilassa rasva.

Lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa hetken, mutta älä ruskista.

Lisää joukkoon porkkanakuutiot liemineen ja sekoita kunnes vehnäjauhot ovat tasaisesti sekoittuneet.

Lisää kerma ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Mausta kastike ja lisää vettä, jos kastike tuntuu liian paksulta.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g200g56kcal1.2g11.9g0.4g5g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Vehnäjauho puolikarkea 10g34kcal1g7g0.1g0.3g
Voi 13g91kcal0.1g0g10.1g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 50g165kcal1g1.5g17.5g0g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Valkopippuri 1.5g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1136g756kcal7.8g54.8g56.4g12.4g
Valittu annoskoko568g378kcal3.9g27.4g28.2g6.2g
Annoskoko puolitettuna284g189kcal2g13.7g14.1g3.1g
Arvot/100g100g67kcal0.7g4.8g5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=251439