Soija-makaronilaatikko

Tämä ohje on lainattu Vegaaniliiton julkaisemasta ohjelehtisestä Kasvisruokaa opiskelijabudjetilla.

Ohjeessa esiintyvien mausteiden määrät lopussa.

Keitä makaronit kypsiksi.

Voitele noin 1,5 litran vetoinen uunivuoka, ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Kuullota pilkottua sipulia öljyssä sokerin, paprikajauheen ja korianterin kanssa noin viisi minuuttia miedolla lämmöllä . Lisää joukkoon soijarouhe, kasvisliemikuutio ja 2 dl vettä.

Keitä seosta vielä toiset 5 minuuttia.

Laita joukkoon soijakastike, persilja sekä oregano.

Sekoita makaronit ja soijarouhekastike keskenään.

Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kaada seos uunivuokaan.

Sekoita soijajauhot & 2 dl kylmää vettä ja kaada vuokaan.

Kypsennä uunin keskitasolla 30 minuuttia, sammuta lämpö, ja kypsennä jälkilämmössä vielä 20 minuuttia.

Tarvittavat mausteet:
1/4 tl sokeria
2 tl paprikajauhetta
1/2 tl jauhettua korianteria
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl kuivattua oreganoa

Kista
AineksetMääräEnergiaPHRK
Soyolk, soijajauho (Cereform ltd.), annos 50g22g88kcal8.6g3.5g4.4g2.6g
Soijakastike, Aroi, aito kiinalainen, 10ml15g20kcal1g3g0g0g
Herbamare kasvisliemitiivistekuutio (suolaton)5g25kcal0.7g1.7g1.8g0g
Tumma soijarouhe reformi 400g36g97kcal22g1.3g0.5g6.1g
Sipuli (kuorittu)58g16kcal0.8g2.8g0.1g1g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl23g199kcal0g0g22.6g0g
Pikamakaroni ( Eldorado)128g447kcal15g92.8g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana573g1783kcal96.2g210.2g62.4g19.4g
Valittu annoskoko287g891kcal48.1g105.1g31.2g9.7g
Annoskoko puolitettuna143g446kcal24.1g52.6g15.6g4.9g
Arvot/100g100g311kcal16.8g36.7g10.9g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=30485