Soija-makaronilaatikko

Tämä ohje on lainattu Vegaaniliiton julkaisemasta ohjelehtisestä Kasvisruokaa opiskelijabudjetilla.

Ohjeessa esiintyvien mausteiden määrät lopussa.

Keitä makaronit kypsiksi.

Voitele noin 1,5 litran vetoinen uunivuoka, ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Kuullota pilkottua sipulia öljyssä sokerin, paprikajauheen ja korianterin kanssa noin viisi minuuttia miedolla lämmöllä . Lisää joukkoon soijarouhe, kasvisliemikuutio ja 2 dl vettä.

Keitä seosta vielä toiset 5 minuuttia.

Laita joukkoon soijakastike, persilja sekä oregano.

Sekoita makaronit ja soijarouhekastike keskenään.

Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kaada seos uunivuokaan.

Sekoita soijajauhot & 2 dl kylmää vettä ja kaada vuokaan.

Kypsennä uunin keskitasolla 30 minuuttia, sammuta lämpö, ja kypsennä jälkilämmössä vielä 20 minuuttia.

Tarvittavat mausteet:
1/4 tl sokeria
2 tl paprikajauhetta
1/2 tl jauhettua korianteria
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl kuivattua oreganoa

Kista
AineksetMääräEnergiaPHRK
Soyolk, soijajauho (Cereform ltd.), annos 50g5.5g22kcal2.1g0.9g1.1g0.7g
Soijakastike, Aroi, aito kiinalainen, 10ml3.8g4.9kcal0.3g0.8g0g0g
Herbamare kasvisliemitiivistekuutio (suolaton)1.2g6.3kcal0.2g0.4g0.4g0g
Tumma soijarouhe reformi 400g9g24kcal5.5g0.3g0.1g1.5g
Sipuli (kuorittu)15g3.9kcal0.2g0.7g0g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, kylmäpuristettu virgino, 13,5 g, 1 rkl5.6g50kcal0g0g5.6g0g
Pikamakaroni ( Eldorado)32g112kcal3.7g23.2g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana143g446kcal24g52.6g15.2g4.8g
Valittu annoskoko72g223kcal12g26.3g7.6g2.4g
Annoskoko puolitettuna36g111kcal6g13.2g3.8g1.2g
Arvot/100g100g311kcal16.8g36.7g10.6g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=30485