Eevaliin omenapiiras

Sekoita jauhot, sokerit ja leivinjauhe (voit myös käyttää 1 tl leivinjauhetta ha 1 tl ruokasoodaa).

Voit myös korvata osan (0,5 dl) jauhoista leseillä.

Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten, piimä ja sulatettu margariini.

Pilko omenat pieniksi lohkoiksi.

Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja omenalohkot taikinan päälle iloisesti sikinsokin.

Ripottele omenalohkojen päälle sokeria ja kanelia ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 33g112kcal3.3g22.7g0.4g1.1g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)40g13kcal1.2g1.9g0g0g
Sokeri 26g104kcal0g25.5g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.8g3.2kcal0g0.8g0g0g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Kultarypsi15g83kcal0.1g0.1g9g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 60g21kcal0.1g4.3g0.1g1.2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.3g1.1kcal0g0.2g0g0g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Kananmuna kuoreton 12g17kcal1.5g0g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana380g734kcal12.6g117.8g21.4g4.6g
Valittu annoskoko190g367kcal6.3g58.9g10.7g2.3g
Annoskoko puolitettuna95g184kcal3.2g29.5g5.4g1.2g
Arvot/100g100g193kcal3.3g31g5.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305468