Eevaliin omenapiiras

Sekoita jauhot, sokerit ja leivinjauhe (voit myös käyttää 1 tl leivinjauhetta ha 1 tl ruokasoodaa).

Voit myös korvata osan (0,5 dl) jauhoista leseillä.

Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten, piimä ja sulatettu margariini.

Pilko omenat pieniksi lohkoiksi.

Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja omenalohkot taikinan päälle iloisesti sikinsokin.

Ripottele omenalohkojen päälle sokeria ja kanelia ja paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 49g167kcal5g34.1g0.6g1.7g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)60g19kcal1.8g2.8g0g0g
Sokeri 38g155kcal0g38.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g4.8kcal0g1.2g0g0g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Kultarypsi23g124kcal0.2g0.2g13.5g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 90g32kcal0.1g6.4g0.1g1.8g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.4g1.6kcal0g0.4g0g0g
Sokeri 4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 18g26kcal2.2g0.1g1.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana570g1101kcal18.8g177g32g7g
Valittu annoskoko285g550kcal9.4g88.5g16g3.5g
Annoskoko puolitettuna143g275kcal4.7g44.3g8g1.8g
Arvot/100g100g193kcal3.3g31.1g5.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305468