Lehtikaali- ja kvinoapilahvi

170 ml vettä
85 g kvinoaa
Nippu lehtikaalia tai paksoita pestynä ja leikattuna n. 2,5 cm paloihin
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2kevätsipulia silputtuna
1 rkl saksanpähkinäöljyä
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
0,5 dl murustettua fetaa
Suolaa ja pippuria

1) huuhtele kvinoa hyvin kuumalla vedellä kannellisessa kattilassa.

2) keitä vesi kattilassa.

Lisää kvinoa ja alenna lämpö mahdollisimman matalalle että vesi vielä kuplii.

Anna kiehua 10 min, laita päälle lehtikaali/paksoi ja anna kiehua vielä 5 min. Katkaise lämpö ja anna tasaantua vielä 5 min.
3) laita tarjoiluastiaan kevätsipulit, sitruunamehusta puolet ja kaikki kuori, öljy, pinjansiemenet ja vuohenjuusto.

4) tarkista että kvinoa on kypsää ja siirrä tarjoiluastiaan.

Sekoita hyvin ja mausta suolallla ja pippurilla.

Suolan kanssa voi olla varovainen jos käyttää fetaa joka on valmiiksi suolaista.

Laita tässä vaiheessa loppu sitruunamehu jos tarpeen.

Lähde
Food52
One Pot Kale and Quinoa Pilaf
Deensiebat

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 340g0kcal0g0g0g0g
Kvinoa, jyvät170g636kcal22.1g117.3g10.2g10.2g
Lehtikaali 200g80kcal6.9g8.1g1.2g4g
Sitruunamehu, laimentamaton160g34kcal0.5g2.6g0g0.2g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Saksanpähkinäöljy (La tourangelle), annos 10g28g224kcal0g0g25.2g0g
Pinjansiemenet, Parrots60g372kcal17.4g7.8g33g2.2g
Juusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä 100g299kcal18g1.2g25g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2276g3331kcal131.8g281.6g189.6g36g
Valittu annoskoko1138g1666kcal65.9g140.8g94.8g18g
Annoskoko puolitettuna569g833kcal33g70.4g47.4g9g
Arvot/100g100g146kcal5.8g12.4g8.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=312453