Lehtikaali- ja kvinoapilahvi

170 ml vettä
85 g kvinoaa
Nippu lehtikaalia tai paksoita pestynä ja leikattuna n. 2,5 cm paloihin
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2kevätsipulia silputtuna
1 rkl saksanpähkinäöljyä
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
0,5 dl murustettua fetaa
Suolaa ja pippuria

1) huuhtele kvinoa hyvin kuumalla vedellä kannellisessa kattilassa.

2) keitä vesi kattilassa.

Lisää kvinoa ja alenna lämpö mahdollisimman matalalle että vesi vielä kuplii.

Anna kiehua 10 min, laita päälle lehtikaali/paksoi ja anna kiehua vielä 5 min. Katkaise lämpö ja anna tasaantua vielä 5 min.
3) laita tarjoiluastiaan kevätsipulit, sitruunamehusta puolet ja kaikki kuori, öljy, pinjansiemenet ja vuohenjuusto.

4) tarkista että kvinoa on kypsää ja siirrä tarjoiluastiaan.

Sekoita hyvin ja mausta suolallla ja pippurilla.

Suolan kanssa voi olla varovainen jos käyttää fetaa joka on valmiiksi suolaista.

Laita tässä vaiheessa loppu sitruunamehu jos tarpeen.

Lähde
Food52
One Pot Kale and Quinoa Pilaf
Deensiebat

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 454g0kcal0g0g0g0g
Kvinoa, jyvät227g849kcal29.5g156.7g13.6g13.6g
Lehtikaali 267g106kcal9.2g10.8g1.6g5.3g
Sitruunamehu, laimentamaton214g45kcal0.6g3.4g0g0.2g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g107g29kcal1.4g5.1g0.2g1.8g
Saksanpähkinäöljy (La tourangelle), annos 10g37g299kcal0g0g33.7g0g
Pinjansiemenet, Parrots80g497kcal23.2g10.4g44.1g3g
Juusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä 134g400kcal24g1.6g33.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3040g4450kcal175.8g376g253.2g47.8g
Valittu annoskoko1520g2225kcal87.9g188g126.6g23.9g
Annoskoko puolitettuna760g1113kcal44g94g63.3g12g
Arvot/100g100g146kcal5.8g12.4g8.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=312453