Lehtikaali- ja kvinoapilahvi

170 ml vettä
85 g kvinoaa
Nippu lehtikaalia tai paksoita pestynä ja leikattuna n. 2,5 cm paloihin
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2kevätsipulia silputtuna
1 rkl saksanpähkinäöljyä
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
0,5 dl murustettua fetaa
Suolaa ja pippuria

1) huuhtele kvinoa hyvin kuumalla vedellä kannellisessa kattilassa.

2) keitä vesi kattilassa.

Lisää kvinoa ja alenna lämpö mahdollisimman matalalle että vesi vielä kuplii.

Anna kiehua 10 min, laita päälle lehtikaali/paksoi ja anna kiehua vielä 5 min. Katkaise lämpö ja anna tasaantua vielä 5 min.
3) laita tarjoiluastiaan kevätsipulit, sitruunamehusta puolet ja kaikki kuori, öljy, pinjansiemenet ja vuohenjuusto.

4) tarkista että kvinoa on kypsää ja siirrä tarjoiluastiaan.

Sekoita hyvin ja mausta suolallla ja pippurilla.

Suolan kanssa voi olla varovainen jos käyttää fetaa joka on valmiiksi suolaista.

Laita tässä vaiheessa loppu sitruunamehu jos tarpeen.

Lähde
Food52
One Pot Kale and Quinoa Pilaf
Deensiebat

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 511g0kcal0g0g0g0g
Kvinoa, jyvät255g955kcal33.2g176.3g15.3g15.3g
Lehtikaali 301g120kcal10.3g12.2g1.8g6g
Sitruunamehu, laimentamaton240g51kcal0.7g3.8g0g0.2g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g120g33kcal1.6g5.8g0.2g2g
Saksanpähkinäöljy (La tourangelle), annos 10g42g337kcal0g0g37.9g0g
Pinjansiemenet, Parrots90g559kcal26.1g11.7g49.6g3.3g
Juusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä 150g449kcal27g1.8g37.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3420g5006kcal197.8g423.2g284.8g53.6g
Valittu annoskoko1710g2503kcal98.9g211.6g142.4g26.8g
Annoskoko puolitettuna855g1252kcal49.5g105.8g71.2g13.4g
Arvot/100g100g146kcal5.8g12.4g8.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=312453