Hamilton squash (jamie oliver)

1 pieni kourallinen kuivattuja herkkutatteja
1 butternut kurpitsa puolitettu ja siemenet poistettu
Oliiviöljyä
1 hienonnettu punasipuli
1 hienonnettu valkosipilinkynsi
1 tl korianterinsiemeniä, murskaa mortelissa
1 oksaa rosmariinia, lehdet irrotettuina ja silputtuna
5 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
Merisuolaa ja mustapippuria
100 g basmatiriisiä
1/2 kourallista kevyesti paahdettuja pinjansiemeniä

1) lipta herkkutatteja 5 min luumassa vedessä
2) lämmitä uuni 230 astetta
3) kaiva kurpitsasta pois hedelmälihaa ja siemeniä (tee tila täytteelle)
4) paista pannussa hienonnettu kurpitsa ja siemenet, sekä kaikki muut ainekset paitsi herkkutatit, riisi ja pinjansiemenet ja paista 4 min kunnes kaikki on pehmeää
5) lisää joukkoon herkkutatit.

6) paista vielä 2 min ja mausta suolalla ja pippurilla
7) lisää joukkoon riisi ja pinjansiemenet
8) täytä kurpitsanpuolikkaat seoksella
9) hiero kurpitsa oliiiviöljyllä, kiedo folioon ja paista 1 h 15 min

Lähde
Jamie Oliver
Happy days with the naked chef
Penguin

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurpitsa 1201g191kcal9g24g1.2g24g
Herkkutatti, kuivattu (Pirkka), annos 25g7.5g22kcal2.2g2.6g0.3g0g
Oliiviöljy 84g743kcal0g0g84g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g83g22kcal1.1g4g0.2g1.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.3g5.5kcal0.4g0.9g0g0.1g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g15g20kcal0.5g3.2g0.9g2.1g
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 60g137kcal3g10.5g8.5g3.5g
Basmatiriisi Pirkka150g525kcal11.4g118.6g1.2g0g
Pinjansiemenet, Parrots45g279kcal13.1g5.9g24.8g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3300g3888kcal81.4g339.4g242.2g65.6g
Valittu annoskoko1650g1944kcal40.7g169.7g121.1g32.8g
Annoskoko puolitettuna825g972kcal20.4g84.9g60.6g16.4g
Arvot/100g100g118kcal2.5g10.3g7.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314726