Hamilton squash (jamie oliver)

1 pieni kourallinen kuivattuja herkkutatteja
1 butternut kurpitsa puolitettu ja siemenet poistettu
Oliiviöljyä
1 hienonnettu punasipuli
1 hienonnettu valkosipilinkynsi
1 tl korianterinsiemeniä, murskaa mortelissa
1 oksaa rosmariinia, lehdet irrotettuina ja silputtuna
5 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
Merisuolaa ja mustapippuria
100 g basmatiriisiä
1/2 kourallista kevyesti paahdettuja pinjansiemeniä

1) lipta herkkutatteja 5 min luumassa vedessä
2) lämmitä uuni 230 astetta
3) kaiva kurpitsasta pois hedelmälihaa ja siemeniä (tee tila täytteelle)
4) paista pannussa hienonnettu kurpitsa ja siemenet, sekä kaikki muut ainekset paitsi herkkutatit, riisi ja pinjansiemenet ja paista 4 min kunnes kaikki on pehmeää
5) lisää joukkoon herkkutatit.

6) paista vielä 2 min ja mausta suolalla ja pippurilla
7) lisää joukkoon riisi ja pinjansiemenet
8) täytä kurpitsanpuolikkaat seoksella
9) hiero kurpitsa oliiiviöljyllä, kiedo folioon ja paista 1 h 15 min

Lähde
Jamie Oliver
Happy days with the naked chef
Penguin

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurpitsa 1401g222kcal10.5g28g1.4g28g
Herkkutatti, kuivattu (Pirkka), annos 25g8.8g25kcal2.5g3.1g0.3g0g
Oliiviöljy 98g867kcal0g0g98g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g96g26kcal1.3g4.6g0.2g1.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6.1g6.4kcal0.5g1g0g0.1g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g18g23kcal0.5g3.7g1.1g2.5g
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 70g159kcal3.5g12.3g9.9g4.1g
Basmatiriisi Pirkka175g613kcal13.3g138.3g1.4g0g
Pinjansiemenet, Parrots53g326kcal15.2g6.8g28.9g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3850g4535kcal94.6g395.6g282.4g76.4g
Valittu annoskoko1925g2268kcal47.3g197.8g141.2g38.2g
Annoskoko puolitettuna963g1134kcal23.7g98.9g70.6g19.1g
Arvot/100g100g118kcal2.5g10.3g7.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314726