Hamilton squash (jamie oliver)

1 pieni kourallinen kuivattuja herkkutatteja
1 butternut kurpitsa puolitettu ja siemenet poistettu
Oliiviöljyä
1 hienonnettu punasipuli
1 hienonnettu valkosipilinkynsi
1 tl korianterinsiemeniä, murskaa mortelissa
1 oksaa rosmariinia, lehdet irrotettuina ja silputtuna
5 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
Merisuolaa ja mustapippuria
100 g basmatiriisiä
1/2 kourallista kevyesti paahdettuja pinjansiemeniä

1) lipta herkkutatteja 5 min luumassa vedessä
2) lämmitä uuni 230 astetta
3) kaiva kurpitsasta pois hedelmälihaa ja siemeniä (tee tila täytteelle)
4) paista pannussa hienonnettu kurpitsa ja siemenet, sekä kaikki muut ainekset paitsi herkkutatit, riisi ja pinjansiemenet ja paista 4 min kunnes kaikki on pehmeää
5) lisää joukkoon herkkutatit.

6) paista vielä 2 min ja mausta suolalla ja pippurilla
7) lisää joukkoon riisi ja pinjansiemenet
8) täytä kurpitsanpuolikkaat seoksella
9) hiero kurpitsa oliiiviöljyllä, kiedo folioon ja paista 1 h 15 min

Lähde
Jamie Oliver
Happy days with the naked chef
Penguin

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurpitsa 1600g254kcal12g32g1.6g32g
Herkkutatti, kuivattu (Pirkka), annos 25g10g29kcal2.9g3.5g0.4g0g
Oliiviöljy 112g990kcal0g0g112g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g110g30kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7g7.3kcal0.6g1.1g0g0.1g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g20g26kcal0.6g4.2g1.2g2.8g
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 80g182kcal4g14g11.3g4.6g
Basmatiriisi Pirkka200g700kcal15.2g158g1.6g0g
Pinjansiemenet, Parrots60g372kcal17.4g7.8g33g2.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4398g5181kcal108.2g451.8g322.6g87.2g
Valittu annoskoko2199g2591kcal54.1g225.9g161.3g43.6g
Annoskoko puolitettuna1100g1295kcal27.1g113g80.7g21.8g
Arvot/100g100g118kcal2.5g10.3g7.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314726