Hamilton squash (jamie oliver)

1 pieni kourallinen kuivattuja herkkutatteja
1 butternut kurpitsa puolitettu ja siemenet poistettu
Oliiviöljyä
1 hienonnettu punasipuli
1 hienonnettu valkosipilinkynsi
1 tl korianterinsiemeniä, murskaa mortelissa
1 oksaa rosmariinia, lehdet irrotettuina ja silputtuna
5 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
Merisuolaa ja mustapippuria
100 g basmatiriisiä
1/2 kourallista kevyesti paahdettuja pinjansiemeniä

1) lipta herkkutatteja 5 min luumassa vedessä
2) lämmitä uuni 230 astetta
3) kaiva kurpitsasta pois hedelmälihaa ja siemeniä (tee tila täytteelle)
4) paista pannussa hienonnettu kurpitsa ja siemenet, sekä kaikki muut ainekset paitsi herkkutatit, riisi ja pinjansiemenet ja paista 4 min kunnes kaikki on pehmeää
5) lisää joukkoon herkkutatit.

6) paista vielä 2 min ja mausta suolalla ja pippurilla
7) lisää joukkoon riisi ja pinjansiemenet
8) täytä kurpitsanpuolikkaat seoksella
9) hiero kurpitsa oliiiviöljyllä, kiedo folioon ja paista 1 h 15 min

Lähde
Jamie Oliver
Happy days with the naked chef
Penguin

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kurpitsa 2001g318kcal15g40g2g40g
Herkkutatti, kuivattu (Pirkka), annos 25g13g36kcal3.6g4.4g0.5g0g
Oliiviöljy 140g1239kcal0g0g140.1g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g138g37kcal1.8g6.6g0.3g2.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8.8g9kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Rosmariini, tuore (-), annos 10g25g33kcal0.8g5.3g1.5g3.5g
Tomaatti, aurinkokuivattu, öljyssä 100g228kcal5.1g17.5g14.1g5.8g
Basmatiriisi Pirkka250g875kcal19g197.6g2g0g
Pinjansiemenet, Parrots75g465kcal21.8g9.8g41.3g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5500g6479kcal135.6g565.2g403.8g109.2g
Valittu annoskoko2750g3240kcal67.8g282.6g201.9g54.6g
Annoskoko puolitettuna1375g1620kcal33.9g141.3g101g27.3g
Arvot/100g100g118kcal2.5g10.3g7.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=314726