Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi31g141kcal2g18.9g6.6g1g
Voi 6.3g46kcal0.1g0g5.1g0g
Vadelma 38g16kcal0.4g1.5g0.3g1.4g
Sokeri 10g41kcal0g10g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g13g32kcal0.7g0.4g3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 13g42kcal0.3g0.4g4.4g0g
Liivatelehti, gelatiini63g219kcal53.8g0g0.1g0g
Vesi13g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana372g1072kcal114.6g62.4g39g4.8g
Valittu annoskoko186g536kcal57.3g31.2g19.5g2.4g
Annoskoko puolitettuna93g268kcal28.7g15.6g9.8g1.2g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584