Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi47g212kcal3.1g28.3g9.9g1.5g
Voi 9g68kcal0.1g0g7.7g0g
Vadelma 57g23kcal0.6g2.3g0.5g2.1g
Sokeri 15g61kcal0g15.1g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g19g48kcal1.1g0.6g4.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 19g62kcal0.4g0.6g6.6g0g
Liivatelehti, gelatiini94g329kcal80.7g0g0.1g0g
Vesi19g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana558g1608kcal172g93.8g58.6g7.2g
Valittu annoskoko279g804kcal86g46.9g29.3g3.6g
Annoskoko puolitettuna140g402kcal43g23.5g14.7g1.8g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584