Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi126g566kcal8.2g75.4g26.4g3.9g
Voi 25g182kcal0.3g0.1g20.4g0g
Vadelma 151g62kcal1.5g6.2g1.2g5.6g
Sokeri 40g163kcal0g40.2g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g50g128kcal3g1.6g12g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 50g166kcal1g1.5g17.6g0g
Liivatelehti, gelatiini251g877kcal215.2g0g0.3g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1488g4289kcal458.4g250g155.8g19g
Valittu annoskoko744g2144kcal229.2g125g77.9g9.5g
Annoskoko puolitettuna372g1072kcal114.6g62.5g39g4.8g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584