Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi141g636kcal9.2g84.8g29.7g4.4g
Voi 28g205kcal0.3g0.1g23g0g
Vadelma 170g70kcal1.7g7g1.4g6.3g
Sokeri 45g184kcal0g45.2g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g57g144kcal3.3g1.8g13.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 57g187kcal1.1g1.7g19.8g0g
Liivatelehti, gelatiini283g987kcal242.1g0g0.3g0g
Vesi57g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1674g4825kcal515.4g281.2g175.4g21.4g
Valittu annoskoko837g2412kcal257.7g140.6g87.7g10.7g
Annoskoko puolitettuna419g1206kcal128.9g70.3g43.9g5.4g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584