Lihamureke

Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa.

Anna turvota noin 5 minuuttia.

Vaihe 2
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipuli rasvassa.

Vaihe 3
Lisää korppujauhoseokseen hieman jäähtynyt sipuli, jauheliha, muna ja mausteet: 1 tl suolaa, 1 tl oreganoa, 3/4 tl paprikajauhetta, 1/4 tl mustapippuria tai mauste- tai valkopippuria.

Sekoita tasaiseksi.

Vaihe 4
Muotoile taikina murekkeeksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa lihamureke esimerkiksi sinihomejuustoperunoiden tai perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Anjas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan paistijauheliha, Pirkka602g1011kcal120.3g0g60.2g0g
Ruokakerma, Pirkka 10%150g181kcal4.4g6.8g15g0g
Korppujauho (Pirkka)75g269kcal10.5g52.6g1.7g3.8g
Sipuli (kuorittu)226g61kcal2.9g10.8g0.5g3.8g
Rypsiöljy 21g186kcal0g0g21.1g0g
Kananmuna, Kokki Kultamuna 58g/kpl90g118kcal11.7g0.5g7.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2328g3651kcal299.6g141.4g212.6g15.2g
Valittu annoskoko1164g1826kcal149.8g70.7g106.3g7.6g
Annoskoko puolitettuna582g913kcal74.9g35.4g53.2g3.8g
Arvot/100g100g157kcal12.9g6.1g9.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370949