Lihamureke

Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa.

Anna turvota noin 5 minuuttia.

Vaihe 2
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipuli rasvassa.

Vaihe 3
Lisää korppujauhoseokseen hieman jäähtynyt sipuli, jauheliha, muna ja mausteet: 1 tl suolaa, 1 tl oreganoa, 3/4 tl paprikajauhetta, 1/4 tl mustapippuria tai mauste- tai valkopippuria.

Sekoita tasaiseksi.

Vaihe 4
Muotoile taikina murekkeeksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa lihamureke esimerkiksi sinihomejuustoperunoiden tai perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Anjas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan paistijauheliha, Pirkka802g1348kcal160.4g0g80.2g0g
Ruokakerma, Pirkka 10%201g241kcal5.8g9g20.1g0g
Korppujauho (Pirkka)100g359kcal14g70.2g2.2g5g
Sipuli (kuorittu)301g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Rypsiöljy 28g248kcal0g0g28.1g0g
Kananmuna, Kokki Kultamuna 58g/kpl120g158kcal15.6g0.6g10.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3104g4868kcal399.4g188.4g283g20.2g
Valittu annoskoko1552g2434kcal199.7g94.2g141.5g10.1g
Annoskoko puolitettuna776g1217kcal99.9g47.1g70.8g5.1g
Arvot/100g100g157kcal12.9g6.1g9.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370949