Lihamureke

Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa.

Anna turvota noin 5 minuuttia.

Vaihe 2
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipuli rasvassa.

Vaihe 3
Lisää korppujauhoseokseen hieman jäähtynyt sipuli, jauheliha, muna ja mausteet: 1 tl suolaa, 1 tl oreganoa, 3/4 tl paprikajauhetta, 1/4 tl mustapippuria tai mauste- tai valkopippuria.

Sekoita tasaiseksi.

Vaihe 4
Muotoile taikina murekkeeksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa lihamureke esimerkiksi sinihomejuustoperunoiden tai perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Anjas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan paistijauheliha, Pirkka301g505kcal60.2g0g30.1g0g
Ruokakerma, Pirkka 10%75g90kcal2.2g3.4g7.5g0g
Korppujauho (Pirkka)38g135kcal5.3g26.3g0.8g1.9g
Sipuli (kuorittu)113g31kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Rypsiöljy 11g93kcal0g0g10.5g0g
Kananmuna, Kokki Kultamuna 58g/kpl45g59kcal5.9g0.2g3.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1164g1826kcal150.2g70.6g106g7.6g
Valittu annoskoko582g913kcal75.1g35.3g53g3.8g
Annoskoko puolitettuna291g456kcal37.6g17.7g26.5g1.9g
Arvot/100g100g157kcal12.9g6.1g9.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370949