Lihamureke

Sekoita ruokakerma ja korppujauhot kulhossa.

Anna turvota noin 5 minuuttia.

Vaihe 2
Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipuli rasvassa.

Vaihe 3
Lisää korppujauhoseokseen hieman jäähtynyt sipuli, jauheliha, muna ja mausteet: 1 tl suolaa, 1 tl oreganoa, 3/4 tl paprikajauhetta, 1/4 tl mustapippuria tai mauste- tai valkopippuria.

Sekoita tasaiseksi.

Vaihe 4
Muotoile taikina murekkeeksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa lihamureke esimerkiksi sinihomejuustoperunoiden tai perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Anjas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan paistijauheliha, Pirkka501g842kcal100.3g0g50.1g0g
Ruokakerma, Pirkka 10%125g150kcal3.6g5.6g12.5g0g
Korppujauho (Pirkka)63g224kcal8.8g43.9g1.4g3.1g
Sipuli (kuorittu)188g51kcal2.4g9g0.4g3.2g
Rypsiöljy 18g155kcal0g0g17.5g0g
Kananmuna, Kokki Kultamuna 58g/kpl75g99kcal9.8g0.4g6.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1940g3043kcal249.8g117.8g176.8g12.6g
Valittu annoskoko970g1521kcal124.9g58.9g88.4g6.3g
Annoskoko puolitettuna485g761kcal62.5g29.5g44.2g3.2g
Arvot/100g100g157kcal12.9g6.1g9.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370949