Pitaleivät

Linkki: Siirry sivulle!

8 kpl

3 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl ruokaöljyä
7 dl vehnäjauhoja
Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää suola ja öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi ja sileäksi.

Jaa taikina jauhotetulla leivinpöydällä kahdeksaan osaan.

Pyöritä taikinapalat palloiksi ja kohota niitä peitettyinä 20 minuuttia.

Vuoraa kaksi peltiä leivinpapereilla ja ripottele niille jauhoja.

Jauhot estävät leivän tarttumisen paperiin, ja ne pääsevät vapaasti paistumaan ontoiksi.

Kauli taikinapallot Ø noin 15 senttisiksi pyörylöiksi ja nosta kummallekin pellille neljä pyörylää.

Peitä liinalla ja anna kohota puoli tuntia.

Kuumenna uuni 275 asteeseen.

Paista pitaleipiä noin 7 minuuttia, yhtä pellillistä kerrallaan.

Harjaa valmiista leivistä ylimääräiset jauhot pois.

Täytä pitaleivät esimerkiksi paprikapyöryköillä ja salaatilla.

•Pussita leivät, jos et tarjoa niitä heti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Heiminna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 454g1557kcal46.2g317.7g5.4g15.9g
Hiiva 25g19kcal3.3g0.3g0.1g1.7g
Oliiviöljy 14g124kcal0g0g14g0g
Vesi, vesijohtovesi 299g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1584g3399kcal99g636g39g35.2g
Valittu annoskoko792g1699kcal49.5g318g19.5g17.6g
Annoskoko puolitettuna396g850kcal24.8g159g9.8g8.8g
Arvot/100g100g215kcal6.3g40.2g2.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=371056