Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 600g764kcal129.4g0g27g0g
Sipuli (kuorittu)150g41kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Vehnäjauho puolikarkea 60g206kcal6.1g42g0.7g2.1g
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g30g27kcal0.9g1.1g2.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2280g2075kcal276.6g100.6g60.2g9.6g
Valittu annoskoko1140g1038kcal138.3g50.3g30.1g4.8g
Annoskoko puolitettuna570g519kcal69.2g25.2g15.1g2.4g
Arvot/100g100g91kcal12.1g4.4g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372202