Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 700g892kcal150.9g0g31.5g0g
Sipuli (kuorittu)175g47kcal2.3g8.4g0.3g3g
Vehnäjauho puolikarkea 70g240kcal7.1g49g0.8g2.5g
Vesi, vesijohtovesi 350g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g35g32kcal1.1g1.2g2.5g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2660g2421kcal322.8g117.2g70.2g11.4g
Valittu annoskoko1330g1211kcal161.4g58.6g35.1g5.7g
Annoskoko puolitettuna665g605kcal80.7g29.3g17.6g2.9g
Arvot/100g100g91kcal12.1g4.4g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372202