Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 800g1019kcal172.5g0g36g0g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Vehnäjauho puolikarkea 80g275kcal8.2g56g1g2.8g
Vesi, vesijohtovesi 400g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g40g36kcal1.2g1.4g2.8g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3040g2767kcal369g134g80.4g13g
Valittu annoskoko1520g1384kcal184.5g67g40.2g6.5g
Annoskoko puolitettuna760g692kcal92.3g33.5g20.1g3.3g
Arvot/100g100g91kcal12.1g4.4g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372202