Porokastike

Paista poro omassa rasvassaan, lisää joukkoon sipuli.

Sekoita jauhot n. 0.5dl kylmää vettä, ja sekoita seos poron ja sipulin joukkoon.

Lisää loput vedestä (lisää/poista vesimäärästä oman maun mukaan).

Laita beef fond kattilaan mukaan, hyppysellinen sormisuolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Anna hautua hiljalleen kannen alla n.40min.

(Vaihtoehtoisesti tee tavallinen ruskeakastike, mutta lisää rasvan kalorit mukaan!)

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Tittas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronliha 1000g1274kcal215.6g0g45g0g
Sipuli (kuorittu)250g68kcal3.2g12g0.5g4.2g
Vehnäjauho puolikarkea 100g343kcal10.2g70g1.2g3.5g
Vesi, vesijohtovesi 500g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, beef (Knorr), annos 100g50g45kcal1.5g1.8g3.5g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3800g3459kcal461g167.6g100.4g16.2g
Valittu annoskoko1900g1730kcal230.5g83.8g50.2g8.1g
Annoskoko puolitettuna950g865kcal115.3g41.9g25.1g4.1g
Arvot/100g100g91kcal12.1g4.4g2.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=372202