Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu544g685kcal59.8g1.6g49g0g
Voi 200g1451kcal2.4g0.8g162.6g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g400g2048kcal35.6g116.8g160g23.6g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g60g240kcal0g59.4g0g0g
Hasselpähkinä 130g837kcal18.3g4.4g79.3g22.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2668g10523kcal232.2g366g901.8g92.8g
Valittu annoskoko1334g5261kcal116.1g183g450.9g46.4g
Annoskoko puolitettuna667g2631kcal58.1g91.5g225.5g23.2g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363