Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu135g171kcal14.9g0.4g12.2g0g
Voi 50g361kcal0.6g0.2g40.5g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g100g510kcal8.9g29.1g39.8g5.9g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g15g60kcal0g14.8g0g0g
Hasselpähkinä 32g208kcal4.6g1.1g19.7g5.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana664g2619kcal58g91.2g224.4g23.2g
Valittu annoskoko332g1310kcal29g45.6g112.2g11.6g
Annoskoko puolitettuna166g655kcal14.5g22.8g56.1g5.8g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363