Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu136g171kcal15g0.4g12.2g0g
Voi 50g363kcal0.6g0.2g40.6g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g100g512kcal8.9g29.2g40g5.9g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g15g60kcal0g14.8g0g0g
Hasselpähkinä 33g209kcal4.6g1.1g19.8g5.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana667g2631kcal58.2g91.4g225.2g23.2g
Valittu annoskoko334g1315kcal29.1g45.7g112.6g11.6g
Annoskoko puolitettuna167g658kcal14.6g22.9g56.3g5.8g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363