Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu169g213kcal18.6g0.5g15.2g0g
Voi 62g451kcal0.7g0.2g50.6g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g124g637kcal11.1g36.3g49.8g7.3g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g19g75kcal0g18.5g0g0g
Hasselpähkinä 40g260kcal5.7g1.4g24.7g7.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana830g3273kcal72.2g113.8g280.6g28.8g
Valittu annoskoko415g1637kcal36.1g56.9g140.3g14.4g
Annoskoko puolitettuna208g818kcal18.1g28.5g70.2g7.2g
Arvot/100g100g395kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363