Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu203g256kcal22.3g0.6g18.3g0g
Voi 75g542kcal0.9g0.3g60.7g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g149g765kcal13.3g43.6g59.7g8.8g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g22g90kcal0g22.2g0g0g
Hasselpähkinä 49g313kcal6.8g1.7g29.6g8.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana996g3928kcal86.6g136.8g336.6g34.6g
Valittu annoskoko498g1964kcal43.3g68.4g168.3g17.3g
Annoskoko puolitettuna249g982kcal21.7g34.2g84.2g8.7g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363