Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu237g299kcal26.1g0.7g21.3g0g
Voi 87g632kcal1g0.3g70.8g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g174g892kcal15.5g50.9g69.7g10.3g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g26g105kcal0g25.9g0g0g
Hasselpähkinä 57g365kcal8g1.9g34.5g9.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1162g4583kcal101.2g159.4g392.6g40.4g
Valittu annoskoko581g2292kcal50.6g79.7g196.3g20.2g
Annoskoko puolitettuna291g1146kcal25.3g39.9g98.2g10.1g
Arvot/100g100g395kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363