Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu271g341kcal29.8g0.8g24.4g0g
Voi 100g722kcal1.2g0.4g80.9g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g199g1019kcal17.7g58.1g79.6g11.7g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g30g120kcal0g29.6g0g0g
Hasselpähkinä 65g417kcal9.1g2.2g39.5g11.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1328g5238kcal115.6g182.2g448.8g46g
Valittu annoskoko664g2619kcal57.8g91.1g224.4g23g
Annoskoko puolitettuna332g1310kcal28.9g45.6g112.2g11.5g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363