Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu339g427kcal37.2g1g30.5g0g
Voi 124g903kcal1.5g0.5g101.2g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g249g1274kcal22.1g72.7g99.6g14.7g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g37g149kcal0g37g0g0g
Hasselpähkinä 81g521kcal11.4g2.8g49.3g14.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1660g6547kcal144.4g228g561.2g57.8g
Valittu annoskoko830g3274kcal72.2g114g280.6g28.9g
Annoskoko puolitettuna415g1637kcal36.1g57g140.3g14.5g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363