Tattarileipä

Mittaa astiaan puuro, kuivahiiva, suola ja siemenet.

Sulata voi ja anna siirapin liota kuumaan siirappiin.

Sekoita joukkoo nestevoiseos kuiva aineisiin.

Lisää tattari jauhoa desi kerraan kunnes taikina vetelä mutta ei vellimäinen.

Kohota ainakin 30min ja paista 225c noin 15 min

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Diligo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tattarihiutale (Myllyn paras), annos 40g18g63kcal2.4g12.5g0.3g1g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 40g12kcal1.1g1.4g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.6g5.7kcal0.7g0.6g0.1g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma5.3g17kcal0g3.9g0g0g
Voi 13g96kcal0.2g0.1g10.7g0g
Tattarijauho, Vijatuote66g231kcal8.6g46.1g0.9g3.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana288g847kcal26g129.2g24g9g
Valittu annoskoko144g423kcal13g64.6g12g4.5g
Annoskoko puolitettuna72g212kcal6.5g32.3g6g2.3g
Arvot/100g100g294kcal9g44.9g8.3g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=381963