Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 751g1708kcal142.7g0g127.6g0g
Purjosipuli 300g69kcal5.4g7.2g0.6g6.3g
Sipuli 83g25kcal1g4g0.2g1.4g
Tomaattipyree,euroshopper210g168kcal7.1g39.9g2.1g0g
Oliiviöljy 42g372kcal0g0g42g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2772g4684kcal312.4g102.2g345g15.4g
Valittu annoskoko1386g2342kcal156.2g51.1g172.5g7.7g
Annoskoko puolitettuna693g1171kcal78.1g25.6g86.3g3.9g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.7g12.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801