Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 876g1993kcal166.4g0g148.9g0g
Purjosipuli 350g80kcal6.3g8.4g0.7g7.4g
Sipuli 96g29kcal1.2g4.6g0.2g1.6g
Tomaattipyree,euroshopper245g196kcal8.3g46.6g2.5g0g
Oliiviöljy 49g434kcal0g0g49.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3234g5465kcal364.4g119.2g402.8g18g
Valittu annoskoko1617g2732kcal182.2g59.6g201.4g9g
Annoskoko puolitettuna809g1366kcal91.1g29.8g100.7g4.5g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.7g12.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801