Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g376g928kcal67.6g0g71.4g0g
Lanttu 501g145kcal5g23g1.5g9g
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Porkkana 150g49kcal0.9g8.4g0.3g3.8g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 125g95kcal2.3g19.3g0.3g1.3g
Vesi376g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g35g42kcal0.9g2.1g3.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3300g2564kcal155.6g114g153.8g32.2g
Valittu annoskoko1650g1282kcal77.8g57g76.9g16.1g
Annoskoko puolitettuna825g641kcal38.9g28.5g38.5g8.1g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059