Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g451g1113kcal81.1g0g85.6g0g
Lanttu 601g173kcal6g27.6g1.8g10.8g
Sipuli (kuorittu)105g28kcal1.4g5g0.2g1.8g
Porkkana 180g59kcal1.1g10g0.4g4.6g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 150g114kcal2.8g23.2g0.3g1.5g
Vesi451g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g42g51kcal1.1g2.5g3.8g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3960g3076kcal187g136.6g184.2g38.6g
Valittu annoskoko1980g1538kcal93.5g68.3g92.1g19.3g
Annoskoko puolitettuna990g769kcal46.8g34.2g46.1g9.7g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.4g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059