Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g526g1299kcal94.6g0g99.9g0g
Lanttu 701g202kcal7g32.2g2.1g12.6g
Sipuli (kuorittu)123g33kcal1.6g5.9g0.2g2.1g
Porkkana 210g69kcal1.3g11.7g0.4g5.4g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 175g133kcal3.3g27g0.4g1.8g
Vesi526g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g49g59kcal1.2g2.9g4.4g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4620g3589kcal218g159.4g214.8g45.2g
Valittu annoskoko2310g1795kcal109g79.7g107.4g22.6g
Annoskoko puolitettuna1155g897kcal54.5g39.9g53.7g11.3g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059