Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g600g1482kcal108g0g114g0g
Lanttu 800g231kcal8g36.8g2.4g14.4g
Sipuli (kuorittu)140g38kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Porkkana 240g79kcal1.5g13.3g0.5g6.1g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 200g152kcal3.7g30.8g0.4g2g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g56g67kcal1.4g3.4g5g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5272g4096kcal248.8g182g245.2g51.4g
Valittu annoskoko2636g2048kcal124.4g91g122.6g25.7g
Annoskoko puolitettuna1318g1024kcal62.2g45.5g61.3g12.9g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059