Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g601g1484kcal108.2g0g114.2g0g
Lanttu 801g231kcal8g36.9g2.4g14.4g
Sipuli (kuorittu)140g38kcal1.8g6.7g0.3g2.4g
Porkkana 240g79kcal1.5g13.4g0.5g6.1g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 200g152kcal3.7g30.9g0.4g2g
Vesi601g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g56g67kcal1.4g3.4g5g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5280g4102kcal249.2g182.6g245.6g51.4g
Valittu annoskoko2640g2051kcal124.6g91.3g122.8g25.7g
Annoskoko puolitettuna1320g1026kcal62.3g45.7g61.4g12.9g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059