Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g676g1670kcal121.7g0g128.4g0g
Lanttu 901g260kcal9g41.5g2.7g16.2g
Sipuli (kuorittu)158g43kcal2.1g7.6g0.3g2.7g
Porkkana 270g88kcal1.7g15g0.5g6.9g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 225g171kcal4.2g34.7g0.5g2.3g
Vesi676g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g63g76kcal1.6g3.8g5.7g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5940g4614kcal280.6g205.2g276.2g58g
Valittu annoskoko2970g2307kcal140.3g102.6g138.1g29g
Annoskoko puolitettuna1485g1154kcal70.2g51.3g69.1g14.5g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059