Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g75g186kcal13.5g0g14.3g0g
Lanttu 100g29kcal1g4.6g0.3g1.8g
Sipuli (kuorittu)18g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Porkkana 30g10kcal0.2g1.7g0.1g0.8g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 25g19kcal0.5g3.9g0.1g0.3g
Vesi75g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g7g8.4kcal0.2g0.4g0.6g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana660g513kcal31.2g22.8g30.8g6.6g
Valittu annoskoko330g256kcal15.6g11.4g15.4g3.3g
Annoskoko puolitettuna165g128kcal7.8g5.7g7.7g1.7g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059