Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g751g1855kcal135.2g0g142.7g0g
Lanttu 1002g289kcal10g46.1g3g18g
Sipuli (kuorittu)175g47kcal2.3g8.4g0.4g3g
Porkkana 301g98kcal1.9g16.7g0.6g7.7g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 250g190kcal4.7g38.6g0.5g2.5g
Vesi751g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g70g84kcal1.8g4.2g6.3g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6600g5127kcal311.8g228g307g64.6g
Valittu annoskoko3300g2564kcal155.9g114g153.5g32.3g
Annoskoko puolitettuna1650g1282kcal78g57g76.8g16.2g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059