Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g150g371kcal27g0g28.5g0g
Lanttu 200g58kcal2g9.2g0.6g3.6g
Sipuli (kuorittu)35g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Porkkana 60g20kcal0.4g3.3g0.1g1.5g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 50g38kcal0.9g7.7g0.1g0.5g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g14g17kcal0.4g0.8g1.3g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1320g1025kcal62.4g45.4g61.4g12.8g
Valittu annoskoko660g513kcal31.2g22.7g30.7g6.4g
Annoskoko puolitettuna330g256kcal15.6g11.4g15.4g3.2g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.4g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059