Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g225g557kcal40.6g0g42.8g0g
Lanttu 301g87kcal3g13.8g0.9g5.4g
Sipuli (kuorittu)53g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Porkkana 90g30kcal0.6g5g0.2g2.3g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 75g57kcal1.4g11.6g0.2g0.8g
Vesi225g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g21g25kcal0.5g1.3g1.9g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1980g1538kcal93.6g68.4g92.2g19.4g
Valittu annoskoko990g769kcal46.8g34.2g46.1g9.7g
Annoskoko puolitettuna495g385kcal23.4g17.1g23.1g4.9g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.5g4.7g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=393059