Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta598g2153kcal77.7g418.6g12.6g20.9g
Kuivahiiva, annos 11g22g79kcal9.9g8.8g1.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 464g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow46g414kcal0g0g46g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2280g5292kcal175.2g854.8g119.8g41.8g
Valittu annoskoko1140g2646kcal87.6g427.4g59.9g20.9g
Annoskoko puolitettuna570g1323kcal43.8g213.7g30g10.5g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132