Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta150g538kcal19.4g104.6g3.1g5.2g
Kuivahiiva, annos 11g5.5g20kcal2.5g2.2g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 116g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow12g104kcal0g0g11.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana570g1323kcal43.8g213.6g29.8g10.4g
Valittu annoskoko285g662kcal21.9g106.8g14.9g5.2g
Annoskoko puolitettuna143g331kcal11g53.4g7.5g2.6g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132